TYÖPAJAT

Monipuolisilla työpajoilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan eri alojen työtehtäviä asiansa osaavien ammattilaisten ohjauksessa. Suomalaisen käsityön arvostus on nousussa ja niinpä täällä Pajalassa keskitytään ylläpitämään ja viemään eteenpäin käsityöosaamista. Jokainen pajamme tarjoaa mahdollisuuden toiminnalliseen kartoitusjaksoon, työelämäkokeiluun, yhdyskuntapalvelun suorittamiseen ja työssäoppimiseen.

Puupaja

puupaja

Auto- ja metallipaja

Auto- ja metallipaja

Polkupyöräpaja

Polkupyöräpaja ja maalaamoI

Käsityöpajat

Käsityöpaja

TYÖELÄMÄKOKEILUA PUUTÖIDEN PARISSA

Pajalla valmistuu monenlaisia projekteja, kaikkea puisten korujen ja saunan väliltä.
Intohimo puun työstämiseen on avainasemassa, välillä on hyvä pysähtyä vaikkapa haistelemaan vastahiotun puun tuoksua kahvikupposen ääressä.
Työ alkaa suunnittelusta ja idean jalostamisesta yhdessä asiakkaan kanssa. Projektien dokumentointi ja jokaisen työvaiheen maltillinen loppuun suorittaminen, auttaa hahmottamaan suuremman kokonaiskuvan. Muiden pajojen kanssa tehtävä yhteistyö antaa laajat mahdollisuudet monipuolisempiin töihin, tuotteisiin voidaan yhdistää vaikkapa kangasta tai metallia.
Mikään idea ei ole niin korkealentoinen, etteikö siitä voisi ainakin suunnitella puutuotteen tekemistä.

”Sawdust? You mean man glitter” -Ron Swanson-

Puupaja

Puupaja

TERVETULOA PUUPAJALLE

Puutyöpajaohjaaja: 044 768 1104

MA-PE 09:00-15:00

Puupaja
Puupaja
Puupaja
Puupaja

AUTO- JA METALLIPAJA

Autopajalla päästään uppoutumaan niin autojen pariin kuin myös monenlaisten metallitöiden rakenteluun, joilla vain oma kekseliäisyys ja tahto on rajana.
Paja on taatusti mielenkiintoinen jatkuvien aivopähkinöiden selvittelyn, kädentaitojen harjoittelun sekä jokapäiväisen uuden oppimisen myötä joita yhdessä asiakkaan kanssa päästään toteuttamaan.
Voisi siis sanoa, että Autopaja on ongelmaratkaisusta, suunnittelusta kuin myös kädentaidoista nauttivan Mekka.

”We all know that small cars are good for us. But so is cod liver oil. And jogging.” -Jeremy Clarkson-

AUTO- JA METALLIPAJA

Autopaja

TERVETULOA AUTOPAJALLE

Autopajaohjaaja: 044 768 4041

Ma –To 8:00 –16:00

Pe 8:00 – 15:00

Autopaja
Autopaja
Autopaja
Autopaja

Polkupyöräpaja

Polkupyöräpajan toiminta käynnistyi kesäkuussa 2017. Tarkoituksena on rakennella hyviä käyttöpyöriä myytäväksi kukkaroystävällisin hinnoin. Polkupyöriä on saatu lahjoituksina muun muassa vuokrataloyhtiöiltä. Pyöriä löytyy joka lähtöön; miehille, naisille, nuorille ja lapsille.

Polkupyöräpaja

Polkupyöräpaja

TERVETULOA PYÖRÄPAJALLE

Pyöräpajaohjaaja: 044-344 6625

MA-PE 08:00-14:45

Polkupyöräpaja
Polkupyöräpaja
Polkupyöräpaja
Polkupyöräpaja

Käsityöpajat

Käsityöpajoissa on mahdollisuus tutustua erilaisiin käsityötekniikoihin ja päästä testaamaan myös omaa luovuutta ja ideointikykyä. Aiempi kokemus käsitöiden tekemisestä ei ole välttämätöntä; innostuneisuus ja halu oppia uutta riittää. Pajatyöskentelyn sisältö suunnitellaan asiakkaan valmiuksien ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Pajoissa käytetään mm. seuraavia tekniikoita: kudonta, ompelu, kirjonta, neulonta, virkkaus, helmityöt, kankaanpainanta, huovutus sekä monenlaiset muut kädentaidot. Käsityöpaja toimii Pajalassa kolmessa eri tilassa (Pirta, Printti ja Helmi).

Käsityöpajat

Käsityöpajat

TERVETULOA KÄSITYÖPAJOILLE

Käsityöpajaohjaajat: 044-742 6778

MA-PE 09:00-15:00

Helmi
Helmi
Helmi
Helmi