Pajala

Pajala on työtoimintakeskus henkilöille, joiden työhön kuntoutus, työn kokeileminen ja työhön paluu ovat estyneet tai vaikeutuneet.

Pajalassa toteutetaan muun muassa työelämäkokeilua, toiminnallisia kartoitusjaksoja ja työkokeilua yhteistyössä Kuopion TE-keskuksen ja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelujen kanssa. Yhteistyötä toteutetaan myös Rikosseuraamusviraston sekä oppilaitosten kanssa.

Pajalassa on kolme erilaista käsityöpajaa, puutyöverstas, polkupyöräpaja sekä autopaja.

TOIMINTA-AJATUS

Pajala tarjoaa työterapista toimintaa henkilöille, jotka ovat olleet pitkään työelämän ulkopuolella erilaisten elämäntilanteiden vuoksi. Toiminnan tavoitteena on innostaa asiakkaita löytämään omat taitonsa ja kykynsä luovien käsityömenetelmien avulla sekä auttaa tunnistamaan vahvuuksia ja kehittämisalueita.

Toimintaa

Käsityöpajat

Käsityöpajoissa on mahdollisuus tutustua erilaisiin käsityötekniikoihin ja päästä testaamaan myös omaa luovuutta ja ideointikykyä. Aiempi kokemus käsitöiden tekemisestä ei ole välttämätöntä; innostuneisuus ja halu oppia uutta riittää. Pajatyöskentelyn sisältö suunnitellaan asiakkaan valmiuksien ja mielenkiinnon kohteiden mukaan.

Toimintaa

Puupaja

Pajalla valmistuu monenlaisia projekteja, kaikkea puisten korujen ja saunan väliltä.

Toimintaa

Auto- ja metallipaja

Autopajalla päästään uppoutumaan niin autojen pariin kuin myös monenlaisten metallitöiden rakenteluun, joilla vain oma kekseliäisyys ja tahto on rajana.

Toimintaa

Polkupyöräpaja

Polkupyöräpajan toiminta käynnistyi kesäkuussa 2017. Tarkoituksena on rakennella hyviä käyttöpyöriä myytäväksi kukkaroystävällisin hinnoin.